Sykefraværet er en utgiftspost som de fleste bedrifter ønsker å få redusert. Visste du at i 2014 kostet en dags sykefravær anslagsvis 2 900 kroner, og omlag 14 600 kroner i løpet av en arbeidsuke? (Ref. SINTEF undersøkelse 2010).
Muskel- og skjelettlidelser kostet det norske samfunn oppsiktsvekkende 86,4 milliarder kroner. Hele 41 % av alt sykefravær skyldes muskel- og skjelettlidelser. (Kilde: dr.med. E.Lærum, MST konferansen, Helsedirektoratet 2012).
Ønsker din bedrift å redusere sykefravær som følge av muskel- og skjelettlidelser?
I så fall er bedriftsmassasje et ypperlig tiltak! Massasje på jobben vil ikke bare forebygge vond muskulatur, løse opp i musearm, tennisalbue og overbelastning i nakke, rygg og armer, migrene og korsrygg - massasje på jobben øker også den generelle trivselen blant de ansatte, og senker stressnivået.
Bedriftsmassasjen utføres ved at de ansatte får 20 min. behandling hver, liggende på benk. Jeg benytter vanlig transportabel massasjebenk ute på bedrifter, dette gjør at jeg får jobbet dypere ned i muskulaturen, kan tøye og strekke, samt at den som ligger får bedre utbytte av massasjen.
For referanser kontakt gjerne:
Bring Logistics AS og Posten Norge AS, begge på Borgeskogen
Vestfold Taxisentral, Sandefjord
Kopping foregår ved bruk av gummikopper eller glasskopper. Når koppen setter på huden skapes et undertrykk som presser de røde blodlegemene ut av kapillærene (også kalt hårrørsårene). Dermed løftes huden opp fra det underliggende vevet, og man skaper et undertrykk også i vevet under huden. Sirkulasjonen stoppes et øyeblikk, og når man slipper opp undertrykket utløses en kraftig gjennomstrømming som setter i gang helningsprosessen.
Fordelen med koppingmassasje, er at dersom du for eksempel har en betennelse i muskulatur eller muskelfestene, kan vanlig massasje være svært smertefull. Man tåler dårlig at betent vev trykkes ned, men man tåler godt at vevet løftes opp ved hjelp av koppene.
Hva er vanntrening?
vanntrening.jpg
Vanntrening er den best dokumenterte treningsmåten å komme i knallform på i løpet av kort tid. Enten du er ute etter å gå ned i vekt, stramme opp, øke utholdenheten, forebygge muskel- og skjelettplager, er gravid, er rammet av bekkenløsning eller andre sykdommer, er vanntrening enormt effektiv.
Trening i vann skaper like muligheter for gammel som ung, utrent og trent, slank og tykk, syk og frisk. Vannet visker ut forskjellene på en måte landtrening ikke kan.
Det er mange som for første gang har fått trent skikkelig i sitt liv ved å begynne med trening i vann. Effekten av vanntreninger imidlertid svært avhengig av hvordan du jobber med vannet som motstand. Jo høyere tempo og kraft/innsats, desto mer effektivt arbeid. Treningen gir de samme gevinstene som variert trening på land: bedre kondisjon, styrke, bevegelighet, sirkulasjon, koordinasjon, økt forbrenning og bedre funksjon, men uten risiko for skader.
Vannet gir et behagelig og skånsomt treningsmiljø som passer de fleste, også de som ellers har vanskeligheter for å finne passende treningstilbud. Treningene kan gjøres svært krevende for idrettsutøvere som ønsker alternativ og variert trening, eller mykt og behagelig for de som har ulike plager og skader.
I motsetning til vanlig svømming - som krever god teknikk og som gir et noe ensformig bevegelsesmønster - gir vannaerobic og vannjogging mange flere muligheter.
Hva er vannjogging?
Trening på dypt vann med vest eller belte ble introdusert av langdistanseløperne i Norge i 1984. Vannjogging utføres ved hjelp av flytebelte som gjør at du kan holde en loddrett stilling på dypt vann slik at vannlinjen når nakke/skuldre og føttene ikke berører bunnen. Joggebeltet gir deg full bevegelsesfrihet med mulighet til å gå, løpe og utføre styrkeøvelser.
Hvorfor er vannjogging og vannaerobic så effektivt?
Joggebeltet holder deg i vertikal stilling, men du må finne balansepunktet selv. Det gjøres også ved vannaerobic-øvelser uten flytebelte. Dette fører til at stabiliseringsmusklaturen i mage og rygg trenes opp samtidig som man utfører treningen. Disse musklene er hos mange inaktive, noe som fører til større belastning på de store muskelgruppene, som igjen gir spent muskulatur, nedsatt bevegelighet og smerter. Belastningen på bevegelsesapparatet og hjerte/lungesystemet beholdes, og vannets motstand brukes som trinnløs tilpasning av den enkeltes prestasjonsnivå.
30 minutters intensiv vannjogging tilsvarer 2 timer trening på land, fordi man har motstand mot hele kroppen på en gang. Massetettheten i vann er ca. 800 ganger høyere enn i luft, og er dermed en viktig faktor for energibruk ved vanntrening. Vann gir altså mulighet for høyt energiforbruk ved relativ liten belastning på kroppen. I praksis vil det si at du bruker større kraft på å forflytte deg i vann, og det igjen innebærer at jo større overflate som beveger seg gjennom vannet, jo mer vann må forflyttes, og jo mer intensiv blir aktiviteten. Intensiteten i treningen styrer du med armer og ben, bevegelsesbanen, motstandsarealet (åpning av hånd, bruk av hansker og sko osv.) og trykk (hydrostatisk trykk). Trykket øker med 22,4 mmHg for hver fot vann kroppen nedsenkes i.
Mens trening på land er en utfordring for kroppens ledd og bløtvev og kan føre til skade, resulterer oppdriften i vannet at du faktisk veier mindre enn 5 % av den kroppsvekten du har på land. Den dempende effekten vannet utgjør, gjør at denne formen for trening passer godt for de med mulige risikofaktorer ved trening på land, og som et flott alternativ til ordinær trening for friske mosjonister.
Vannjogging og vannaerobic er som du ser en treningsform som passer for alle. Den gir deg et godt utbytte av treningen uten å gi ekstra belastninger. Vanntrening er gøy, du beveger deg til musikk, og instruktørene leder deg gjennom hele treningsøkten. Du behøver ikke tenke på hva du skal gjøre, alt er allerede tenkt ut for deg av erfarne og utdannede instruktører.
Treningstider:
Mandag fra kl. 19:30 - 20:15
Tirsdag fra kl. 16:30 - 17:15
Onsdag fra kl. 12:30 - 13:15
Torsdag fra kl. 16:30 - 17:15
Effektiv, sosialt og moro! Bli med du også!