Behandlinger

Massasje

Det er flere grunner til at massasje har vært brukt i behandlinger gjennom tusenvis av år. Massasje er en av de eldste helbredelsesmetodene. Så vidt vi vet, har alle kjente kulturer hatt ett ord for massasje. Gammel litteratur viser at det ble praktisert massasje blant annet i oldtidens Kina, Egypt, Persia, Hellas og Roma. De visste allerede da (det vi har begynt å skjønne nå) hvilken enorm virkning massasje har på helsen vår, både den kroppslige og mentale.

Gamle helsetradisjoner kombineres i dag med nye teknikker, og omhyggelig forskning viser at det virkelig er verdt å unne seg litt pleie i den ellers så stressfylte hverdagen.

Massasje virker inn på hele kroppen og bidrar til at den generelt sett fungerer bedre. Massasje virker avslappende, og gir økt velvære og indre ro.


Her er noen av massasjens mange positive effekter på kroppen:


Musklene: Massasje kan gi bedre kroppsholdning ved å hjelpe spent muskulatur tilbake til en mer balansert posisjon. Korte, spente muskler strekkes og slapper av, og de får tilbake sin elastisitet og bevegelighet. Dette er årsaken til at idrettsutøvere ofte bruker massasje både før og etter trening. Musklene heles raskere, og kramper og stivhet reduseres. Massasje før trening kan forebygge sårhet i musklene etter trening fordi de på forhånd varmes opp og tømmes for avfallsstoffer.

Sirkulasjons- og lymfesystemet: Massasje bidrar til at du puster dypere, blodtrykket senkes, og blodårene utvider seg. Dette bedrer sirkulasjonen og gir blodet nytt og mer oksygen. økt sirkulasjon betyr også at oksygen og næringsstoffer effektivt når frem til musklene. Lymfesystemet har ingen egen pumpe, slik som hjertet er for blodet, og er derfor avhengig av muskelaktiviteten for å fungere godt. Den økte sirkulasjonen vil bidra til at vitale næringsstoffer fraktes til lever og nyrer, som er viktige renseorganer. På den måten bidrar massasje til at avfallsstoffene mer effektivt fraktes ut av kroppen via b.l.a svette og urin.

Immunforsvaret: Stresshormoner som kortisol, adrenalin, og noradrenalin har dårlig innflytelse på immunforsvaret. Forskning viser at nivåene av stresshormonet kortisol synker under massasjen, og regelmessig massasje kan dermed være med på å styrke immunforsvaret. Den beskyttende effekten som en massasje av kroppen varer opptil en uke.

Fordøyelsen: Massasje forebygger også forstoppelse. Fordøyelsessystemet reagerer raskt på stress, spenninger og angst. Massasje reduserer stress og bidrar dermed til at fordøyelsen bedres. Dette kan redusere forstoppelse og luftplager.

Huden: Massasje virker styrkende på huden, som er vårt største organ. Den økte blodsirkulasjonen fører til at collagenfibrene i huden stimuleres. Dette bidrar til elastisiteten, styrken og cellefornyelsen øker. Aktiviteten i svettekjertlene og fettkjertlene som fukter huden reguleres og huden kvitter seg raskere med døde hudceller. Dette gir en friskere glød. Dessuten vil den økte blodsirkulasjonen også påvirke forsyningen av nødvendige næringsstoffer som behøves for å få sunt hår og sterke negler.

Men fremfor alt fremmer massasje avslapning. Forskning viser at ved massasje frigjøres ett hormon som kalles Oxytocin, det såkalte kjærlighets- og avslapningshormonet. Oxytocin har en rekke positive effekter på kroppen. Det roer sinnet, reduserer stress, senker blodtrykket og hever smerteterskelen.

Massasje av hodebunnen har vist seg å ha stor virkning på den mentale tilstanden. Forskning viser at den fysiske oppløsningen av muskelspenninger og den økte blodstrømmingen til hjernen gir en sterkere følelse av klarhet, bedre konsentrasjonsevne og mindre irritabilitet.

Berøring hever smerteterskelen: Huden er kroppens største sanseorgan. Når huden berøres, vil tusenvis av små, tynne nervereseporer på hudoverflaten sende beskjeder til hjernen via det sentrale nervesystemet. Hjernen tolker disse beskjedene og sender dem videre ut til musklene. Berøring i form av lette strøk trigger utløsning av endorfiner, kroppens naturlige smertedreper, og sender beskjed om ro og avslapning. Hardere massasje jobber med kroppens underliggende muskler, og løser opp spenninger og stivhet.

Portkontrollteorien: I flere tusen år har mennesker skjønt at fysisk berøring virker helbredende. Men først i 1965 ble det vitenskapelig dokumentert at det virker avspennende på muskler, sener og ligament. Da ble nemlig “portkontrollteorien” (Melzach og Wall) presentert. Den forklarer hvordan stimulering av sensoriske nerveceller som berøringsnerver kan stenge “porten” for smertesignaler inn til det sentrale nervesystemet og på den måte lindre smerte. 

Cellulitt- og sirkulasjonsmassasje

Gå til krig mot cellulittene med ett unikt behandlingskonsept som varig reduserer og fjerner fettdepoter og cellulitter.

Hva er cellulitt- og sirkulasjonsmassasje?

Cellulittmassasje er en dyp bindevevsmassasje som får i gang sirkulasjonen i underhudsfettet, fettcellene forbrennes, fettvevet reduseres og cellulittene forsvinner. Dette er ingen slankekur, men du vil likevel oppleve at omkretsen rundt mage, lår og sete reduseres fordi massasjen punktslanker områdene som behandles. Massasjen er også svært effektiv hvis du sliter med dårlig sirkulasjon og muskelsmerter, samt kalde hender og føtter og stadig tilbakevendende infeksjoner.

Hvordan er opplegget?

I behandlingsperioden må du være frisk og med normal god helse. For å opprettholde sirkulasjonen må du trene minimum 1 gang i uken med for eksempel. Vannjogging, og ta en kjapp tur i badstue for å sikre at avfallsstoffene som frigjøres ved massasjen og treningen svettes ut. Ellers kan du spise normalt, men med et fokus på å spise riktig vil resultatet av behandlingene selvfølgelig komme raskere.

Cellulittene forsvinner ikke hvis du slanker deg uten mosjon.

Uten mosjon nytter det ikke med gode kostholdsvaner. Tvert imot vil cellulittene bli mer synlige. Forsøker ultralyd, vakuum-massasje, lymfedrenasje og andre figurformingsteknikker. Ingen av disse teknikkene kommer hardt og dypt nok inn i bindevevet hvor fettdepotene sitter. Bruker kremer. Anticellulittkremer kan gi fastere og jevnere hud i en kort periode, men de fjerner ikke cellulittene.

Hva er cellulitter?

Cellulitter, eller appelsinhud, er fett som har hopet seg opp i en forandret hudstruktur. Man kan arve anlegg til cellulitter, og man kan få det selv om man ikke er overvektig. For de fleste dukker den ujevne huden opp i 30 årene, og spesielt etter et svangerskap. I underhuden ligger det alltid ett lag fett som fungerer som polstring og isolasjon for kroppen, og som sikrer at kvinner har nok energi og næring til å kunne bli mødre. Fettet ligger kapslet inn i små rom mellom overhuden og musklene, der veggene består av bindevev. Med årene blir bindevevet stivere og trekker seg litt sammen og blodsirkulasjonen hemmes, og dermed oppstår de små fordypningene i huden som vi kaller cellulitter eller appelsinhud. De mest vanlige områdene er: Overgang nakke/skuldre, Overarmene, mage, nedre del av ryggen, setet, lårene, innsiden og utsiden på kne nivå og leggene.

Hvorfor virker denne formen for massasje mot cellulittene?

Bindevevsmassasje er effektiv mot cellulittene fordi den fysisk går inn og “knuser” fettcellene og fettansamlingene, samt setter i gang sirkulasjonen og fjerner oppsamlet væske. Årsakene til cellulittene er jo at bindevevet er for kort og stramt, fettcellene vokser seg fast og klemmer sammen de små blodårene så sirkulasjonen hemmes. I massasjen benytter jeg knoker og harde tak. De første behandlingene gjør vondt og de fleste får en del blåmerker. Men etter tre-fire behandlinger er det ikke så smertefullt og man blir heller ikke blå.

God helse er avhengig av god sirkulasjon.

Sirkulasjonens jobb er å sikre transport av næringsstoffer, avfallsstoffer, oksygen, hormoner og varme i kroppen. En god sirkulasjon beskytter oss mot infeksjoner via hvite blodkropper og antikropper i blodet. Cellulittmassasjen setter i gang blodsirkulasjonen og fjerner eventuelle blokkeringer. Den løser opp stramt og kort bindevev og sikrer fri flyt i vevene.

Kom i form du også! Bli kvitt cellulittene en gang for alle!

Akupunktur

Akupunktur er en gammel behandlingsmetode som stammer fra Asia. Dette er sammen med massasje den eldste form for helbredelsesmetode vi vet om. Akupunktur er svært populær som komplimentærbehandling ved siden av fysioterapi og kiroprakti. Ved å kombinere moderne medisin med akupunktur kan man forkorte rehabiliteringsfasen etter skade og sykdom, samt forebygge og styrke immunforsvaret og kroppen.

Lang erfaring og moderne medisinsk forskning har vist at akupunktur er en effektiv behandlingsform med få bivirkninger.

Akupunktur og massasje stimulerer kroppen egne helbredelsesprosesser. Gjennom de godt dokumenterte spinal- og thalamiske portteoriene.

Når man blir stukket med nåler produserer kroppen sitt eget smertestillende stoff ; endorfin. Andre stoffer som også blir frigjort er serotonin som virker beroligende.

Forskning viser at akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer lokalt på stikkpunktet som virker utvidende på blodårene og dermed blodsirkulasjonen. Dermed slapper muskelen av og blodgjennomstrømningen bedres. Akupunktur stimulerer også immunapparatet og kan påvirke ulike hormonelle effekter som menstruasjonssyklus, mage- tarmproblemer, stress og migrene m.m.

Hos meg kan du få forskjellige typer akupunktur:


Kinesisk medisinsk akupunktur: den opprinnelige behandlingsmetoden.

Jeg har studert 3 år ved Nordisk Akupunktur Høyskole, og også hatt praksis i Kina for å lære denne metoden.

I kinesisk medisin ser en på kroppen som en helhet, bestående av en rekke vitale organer og energibaner som vi kaller meridianer. Disse binder organene sammen. I dette kretsløpet skal energien strømme fritt. For en god helse er det viktig at energistrømmen flyter fritt. Man setter derfor nåler langs de forskjellige meridianene og på spesifikke punkter på kroppen for å rette opp i stagnasjon og blokkeringer.

Vestlig medisinsk akupunktur.

I vår vestlige verden benytter vi ofte triggerpunktsnåler og nåler i musklene for å bedre vonde og stive partier på kroppen. Nålene settes da ofte rett inn i de vonde partiene, slik at muskelen slapper av og avspennes. Dermed bedres sirkulasjonen og bevegeligheten blir også bedre og smertene mindre.

Jeg synes kombinasjonen mellom den kinesiske akupunkturen og den vestlige medisinske akupunkturen er best når det gjelder muskelsmerter. Ved å blande de to metodene oppnår i hvert fall jeg det resultatet jeg vil ha raskere. Rett og slett blande det beste fra to verdener.

Akupunktur2000.

Akupunktur2000 er en forholdsvis ny metode som ikke kan sammenlignes med vanlig klassisk akupunktur. Den ble utviklet av dansken John Boel og første gang introdusert 2 januar 2000.

Metoden går ut på å sette nåler i spesielle punkter på hender og føtter i fingre og tær. Denne metoden fungerer annerledes ved at Boel oppdaget at rundt alle ledd i kroppen ligger det reflekspunkter som har forbindelse med de forskjellige delene av kroppen via hjernen. Nålene settes nøyaktig i punktet som tilsvarer plagen. Når nålen treffer punktet med 100% presisjon utløses det smertestillende hormonet endorfin og starter en helbredelsesprosess med økt sirkulasjon til det vonde området.

Bedriftsmassasje

Sykefraværet er en utgiftspost som de fleste bedrifter ønsker å få redusert. Visste du at i 2014 kostet en dags sykefravær anslagsvis 2 900 kroner, og omlag 14 600 kroner i løpet av en arbeidsuke? (Ref. SINTEF undersøkelse 2010).

Muskel- og skjelettlidelser kostet det norske samfunn oppsiktsvekkende 86,4 milliarder kroner. Hele 41 % av alt sykefravær skyldes muskel- og skjelettlidelser. (Kilde: dr.med. E.Lærum, MST konferansen, Helsedirektoratet 2012).

Ønsker din bedrift å redusere sykefravær som følge av muskel- og skjelettlidelser?

I så fall er bedriftsmassasje et ypperlig tiltak! Massasje på jobben vil ikke bare forebygge vond muskulatur, løse opp i musearm, tennisalbue og overbelastning i nakke, rygg og armer, migrene og korsrygg - massasje på jobben øker også den generelle trivselen blant de ansatte, og senker stressnivået.

Bedriftsmassasjen utføres ved at de ansatte får 20 min. behandling hver, liggende på benk. Jeg benytter vanlig transportabel massasjebenk ute på bedrifter, dette gjør at jeg får jobbet dypere ned i muskulaturen, kan tøye og strekke, samt at den som ligger får bedre utbytte av massasjen.

For referanser kontakt gjerne:

Bring Logistics AS og Posten Norge AS, begge på Borgeskogen
Vestfold Taxisentral, Sandefjord

Kopping

Kopping foregår ved bruk av gummikopper eller glasskopper. Når koppen setter på huden skapes et undertrykk som presser de røde blodlegemene ut av kapillærene (også kalt hårrørsårene). Dermed løftes huden opp fra det underliggende vevet, og man skaper et undertrykk også i vevet under huden. Sirkulasjonen stoppes et øyeblikk, og når man slipper opp undertrykket utløses en kraftig gjennomstrømming som setter i gang helningsprosessen.

Fordelen med koppingmassasje, er at dersom du for eksempel har en betennelse i muskulatur eller muskelfestene, kan vanlig massasje være svært smertefull. Man tåler dårlig at betent vev trykkes ned, men man tåler godt at vevet løftes opp ved hjelp av koppene.

Vanntrening

Hva er vanntrening?

vanntrening.jpg
Vanntrening er den best dokumenterte treningsmåten å komme i knallform på i løpet av kort tid. Enten du er ute etter å gå ned i vekt, stramme opp, øke utholdenheten, forebygge muskel- og skjelettplager, er gravid, er rammet av bekkenløsning eller andre sykdommer, er vanntrening enormt effektiv.

Trening i vann skaper like muligheter for gammel som ung, utrent og trent, slank og tykk, syk og frisk. Vannet visker ut forskjellene på en måte landtrening ikke kan.

Det er mange som for første gang har fått trent skikkelig i sitt liv ved å begynne med trening i vann. Effekten av vanntreninger imidlertid svært avhengig av hvordan du jobber med vannet som motstand. Jo høyere tempo og kraft/innsats, desto mer effektivt arbeid. Treningen gir de samme gevinstene som variert trening på land: bedre kondisjon, styrke, bevegelighet, sirkulasjon, koordinasjon, økt forbrenning og bedre funksjon, men uten risiko for skader.

Vannet gir et behagelig og skånsomt treningsmiljø som passer de fleste, også de som ellers har vanskeligheter for å finne passende treningstilbud. Treningene kan gjøres svært krevende for idrettsutøvere som ønsker alternativ og variert trening, eller mykt og behagelig for de som har ulike plager og skader.

I motsetning til vanlig svømming - som krever god teknikk og som gir et noe ensformig bevegelsesmønster - gir vannaerobic og vannjogging mange flere muligheter.

Hva er vannjogging?

Trening på dypt vann med vest eller belte ble introdusert av langdistanseløperne i Norge i 1984. Vannjogging utføres ved hjelp av flytebelte som gjør at du kan holde en loddrett stilling på dypt vann slik at vannlinjen når nakke/skuldre og føttene ikke berører bunnen. Joggebeltet gir deg full bevegelsesfrihet med mulighet til å gå, løpe og utføre styrkeøvelser.

Hvorfor er vannjogging og vannaerobic så effektivt?

Joggebeltet holder deg i vertikal stilling, men du må finne balansepunktet selv. Det gjøres også ved vannaerobic-øvelser uten flytebelte. Dette fører til at stabiliseringsmusklaturen i mage og rygg trenes opp samtidig som man utfører treningen. Disse musklene er hos mange inaktive, noe som fører til større belastning på de store muskelgruppene, som igjen gir spent muskulatur, nedsatt bevegelighet og smerter. Belastningen på bevegelsesapparatet og hjerte/lungesystemet beholdes, og vannets motstand brukes som trinnløs tilpasning av den enkeltes prestasjonsnivå.

30 minutters intensiv vannjogging tilsvarer 2 timer trening på land, fordi man har motstand mot hele kroppen på en gang. Massetettheten i vann er ca. 800 ganger høyere enn i luft, og er dermed en viktig faktor for energibruk ved vanntrening. Vann gir altså mulighet for høyt energiforbruk ved relativ liten belastning på kroppen. I praksis vil det si at du bruker større kraft på å forflytte deg i vann, og det igjen innebærer at jo større overflate som beveger seg gjennom vannet, jo mer vann må forflyttes, og jo mer intensiv blir aktiviteten. Intensiteten i treningen styrer du med armer og ben, bevegelsesbanen, motstandsarealet (åpning av hånd, bruk av hansker og sko osv.) og trykk (hydrostatisk trykk). Trykket øker med 22,4 mmHg for hver fot vann kroppen nedsenkes i.

Mens trening på land er en utfordring for kroppens ledd og bløtvev og kan føre til skade, resulterer oppdriften i vannet at du faktisk veier mindre enn 5 % av den kroppsvekten du har på land. Den dempende effekten vannet utgjør, gjør at denne formen for trening passer godt for de med mulige risikofaktorer ved trening på land, og som et flott alternativ til ordinær trening for friske mosjonister.

Vannjogging og vannaerobic er som du ser en treningsform som passer for alle. Den gir deg et godt utbytte av treningen uten å gi ekstra belastninger. Vanntrening er gøy, du beveger deg til musikk, og instruktørene leder deg gjennom hele treningsøkten. Du behøver ikke tenke på hva du skal gjøre, alt er allerede tenkt ut for deg av erfarne og utdannede instruktører.

Treningstider:

Mandag fra kl. 19:30 - 20:15
Tirsdag fra kl. 16:30 - 17:15
Onsdag fra kl. 12:30 - 13:15
Torsdag fra kl. 16:30 - 17:15

Effektiv, sosialt og moro! Bli med du også!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram